Bli en bedre lytter-bli bevisst hvordan du kan løfte andre med gode bekreftelser

22 september 2022 kl.19-21 på Fyrverket
Bli en bedre lytter
- og bli bevisst hvordan du kan løfte andre med gode bekreftelser
FYRVERKET inviterer til en hyggelig og lærerik kveld med inspirasjonsforedrag om det å være en god lytter og samtalepartner. Vi serverer også litt god mat og musikalske innslag.
Vil du løfte andre med gode bekreftelser?
Eller bli en bedre lytter og samtalepartner?
Eller kanskje få bedre atmosfære rundt kjedelige tema i heimen som husarbeid og middagslaging?
Du vil få helt konkrete tips og verktøy som du kan ta med tilbake i hverdagen din for å få til en bedre og lengre samtale med barnet ditt som svarer «bra» når du spør hvordan det har vært på skole eller barnehage. Du får også innblikk i hvordan du kan løfte andre ved å gi tilpassede gode bekreftelser som de tror på og tar med seg videre. Du vil bli bevisst en del enkle mekanismer som stenger og åpner for gode og konstruktive samtaler.
Hilde sier selv: etter at jeg begynte å bruke en del av disse enkleste verktøyene i hverdagen fikk jeg mye bedre kontakt med tenåringsdatteren min og innblikk i hva som rørte seg i hennes verden. Jeg har fått tilbakemeldinger fra venner som kommer for å lufte tankene sine fordi det er så godt å snakke med meg. Jeg har sett lyset bli tent i øynene på mennesker som har fått en bekreftelse som traff dem og som de trodde på. Jeg har i det hele tatt blitt en mye bedre lytter.
Dette foredraget bygger på noen av samtaleverktøyene i MI (motiverende Intervju, også kalt endringsfokusert samtale).
Foredragsholder Hilde Grøtte har tatt en utdanning innen MI (motiverende Intervju, også kalt endringsfokusert samtale). Hun har også holdt kurs i dette for veiledere innen NAV og tilsvarende, samt brukt verktøyene aktivt som veileder innen arbeidsrettet rehabilitering.
Hvem passer dette for?
Dette passer for deg som er forelder, partner, venn, kollega, kjærest, nabo, ung, voksen, arbeidssøkende, leder, lærer, butikkmedarbeider, bonde, pendler... som har kontakt med andre mennesker og ønsker å bli en bedre lytter og løfte andre med gode bekreftelser.
Sted: Fyrverket
Tidspunkt: torsdag 22.septeber kl 19-21
Servering: Vi åpner dørene kl 18 slik at du kan få deg noe godt å spise i forkant.
Pris: 200,-
PÅMELDING: ved innbetaling av billettprisen på VIPPS til 510538, Tranøy fyr AS, SENEST ONSDAG 21.09