Vinsmaking; ost- og vinaften med Per Elling Bratseth-Ellingsen

24 februar 2023
Ost. Denne forunderlige fødevaren som kommer i en uendelig mengde former og deilige smaker. Kumelk, geitemelk, sauemelk, melk fra vannbøfler - alt kan bli til ost. I Norge har vi hatt en osterevolusjon de siste ti årene - og denne kvelden skal vi kombinere en rekke herlige oster, og matretter med ost, med en rekke herlige viner.
 
Med direkte utsikt til Vestfjorden fra Tranøy fyr, inviterer vi til en eksklusiv og lærerik aften. Vinkelner Per Elling Braseth-Ellingsen vil guide oss igjennom en vinsmaking hvor vi finner ut hvilke viner som passer best til ulike typer ost.
 
Vi vil servere et sett ulike oster som skal smakes opp mot syv ulike viner. De samme syv vinene vil deretter parres mot en spesialkomponert 3-retters meny hvor ost spiller en rolle i alle de rettene.
 
Forrett / vinsmaking / foredrag:
Diverse lokale og regionale oster med tilbehør.
 
Hovedrett:
Helstekt Entrecote med blåmuggostesaus, fløtegratinerte poteter, bakt tomat og asparges.
 
Dessert:
Ostekake med bringebærsaus.
 
Kr 990,- per person inkl. ost, vin, Per Ellings kunnskapsformidling og fyrets 3-retters middag
 

Kjøp billett her

Martin Losvik