Bokbad med Håvard Tjora

16 mars 2023

Vi åpner dørene kl.17 og det blir salg av et varmt måltid, varme og kalde drikker, kake og kanelsnurrer. Bokbadet starter kl.18.


Hjertelig velkommen til bokbad!


Hva er mot? spør forfatter og kjendis-lærer Håvard Tjora i boka «Mot til å våge»?
Er det helter som Fridtjof Nansen og Roald Amundsen, som har begitt seg ut på livsfarlige oppdagelsesreiser, som viser mot?


Eller er det eleven som blir mobbet, og livredd møter opp på skolen hver dag?
Hvis mot kun er å trosse frykt – synes vi da en selvmordsbomber eller bankraner er modig?
Er det mot å be om hjelp til å håndtere angsten, eller si unnskyld etter en krangel?
Dette er noen av spørsmålene Tjora tar opp i boka.


Mot spiller inn på alle områder i livet – hvordan vi har det på jobben, med venner og familie, og i partnerskapet vårt. Følger vi drømmene våre, eller velger vi noe vi er halvfornøyd med? Tør vi si det som må sies? Tør vi satse – tør vi bryte?


Mot er drivkraften til å drømme stort, men også takle helt hverdagslige utfordringer. I boka kommer Tjora med innsiktsfulle refleksjoner rundt dette. Han sier: «Mengden mot finner vi i rommet mellom at man er redd og til man handler – hva du gjør med frykten er det som definerer motet.»

Andre temaer boka tar opp, og som kanskje borres i på bokbadet er:
Menns kompliserte forhold til mot.
Mot i parforholdet.
Mobbing – hvorfor øker mobbetallene i skolen? Har det noe med mot å gjøre?
Tiltak som kan trene motet.
Ære og skam – og mye mer!


Tjora har selv kjent frykten tett på kroppen. Den kom overraskende på ham i voksen alder. Han har også utfordret motet, både privat og i naturen – han har bodd på Svalbard i fem år, og seilt fra Svalbard til Karibien og tilbake igjen. Turen startet med frykt for å være på åpent hav…


Vi lover en kveld med gode historier, humor og dypt alvor – og tror nesten vi kan garantere at du kommer litt klokere ut fra TRANØY FYR enn da du kom inn! 

Kjøp billett her eller på vipps til 510538