Ølsmaking med Bådin
Bådin er historien om en gjeng kompiser som i jakten på den gode smak tok bryggingen ut av en liten leilighet for å leke med de store guttene. Nå pakker de et utvalg fra sortimentet i ryggsekken, og tar turen fra Bodø til Hamarøy for å bidra med sin kunnskap om brygging.
Smakingen foregår til kortreist mat tilpasset de ølsortene som presenteres.
Smakingen foregår til kortreist mat tilpasset de ølsortene som presenteres. Smaksmenyen settes sammen av kjøkkensjef Reidar Lerdal ved Tranøy fyr, og den baserer seg på lokale råvarene som høsten bringer med seg. Bådin deler av sin kunnskap om hva som kan passe til, også til desserten. Etter ølsmaking serveres det en buffet som er tilpasset ølsortene som man har smakt på.
Ølsmakmeny:
Bodeux (Blanche) – Toast med Krabbe.
Kjerringøy (Glutenfri Pale Ale) – Lettsvidd Carapaccio
Saison Larsen (Saison) – Grilla Tørrfisk
Vesterålen (Glutenfri IPA) – Bruschetta med hvalskinke
Svartisen (Stout) - Sjokolademousse
Tønnelagret Bodvin (Barley Wine lagret på romtønner) – Litt ost fra Den Sorte Gryte
Dørene åpner klokken 1900
Smakingen starter klokken 1930
Pris kr 500,-
Bestilling til info@tranoyfyr.no
Oktoberfestuka er en feiring av høstens kortreiste råvarer,- der god stemning, god mat og drikke er den røde tråden.
Foto Bådin: Kathrine Sørgård