Vandringer

Å vandre i kystlandskapet rundt Tranøy Fyr er godt for både kropp og sjel. Det mektige havet omkranser kystlandskapet på en spesiell måte.

Hele sesongen

Vandringer

Tranøy og områdene rundt er perfekt for turglade mennesker. Her kan du vandre langs stranda og klatre i fjell. Vi har mange gode turtips på lur, og dette er noen av våre favoritter:

  • Kvitsandholla - en gåtur som passer for store og små.
  • Glimma Rundt - Nordlands beste tursti! 
  • Landstrykerstien - fin dagstur på den sørlige delen av Hamarøy.
  • Hatten - den høyeste toppen i mils omkrets.
  • Hamarøyskaftet - Hamarøys stolthet og fjellklatreres perle.

Sykkelturer

Dra gjerne på sykkelsightseeing og opplev stedet på to hjul. Hvis dere vil kan vi lage niste til turen.

Fototur

Det er nesten selvforklarende at fotografering er en av de mest populære aktivitetene her ute. Dra på nordlysjakt når det er vinter, eller få med deg midnattssola på sommeren. Det kryr av fine motvier som kan glede enhver fotografentusiast.

Skulpturvandring

På Tranøy står det mange skulpturer spredt i det vakre landskapet. Sett av noen timer for skulpturvandring og få med deg blant annet svabergutstillingen ved Heimerhamna, kystkvinnene og kunstgalleriene Tranøy, Hamsun og Loskjelleren. 

Kraken

Ikke langt fra fyret finner du skulpturen "Kraken" av Alvin Jensvold. Kraken gjenspeiler dagens virkelighet, nemlig forurensningen av havet. I følge Norsk folketro er kraken et kjempestort sjøuhyre eller en gigantisk fisk, som fiskere skal ha sett langs kysten. Kraken på Tranøy fyr blåste på land fordi den var blitt så forurenset av alt søppelet som befinner seg i havet.