Villa Tranen

Midt i et kunstkraftsenter på Hamarøy ligger Villa Tranen.

Villa Tranen
Kontakt oss
31.03.202107:21 Tommy Børli

Villa Tranen er et lite pensjonat etablert i et av Tranøys handelshus fra 1917.

I sin tid var også stedets trygdekontor og helsestasjon her. Villaen er nennsomt renovert til hotellstandard av eierne av Edvardas hus. Delikate farger, historiske tapeter og en blanding av gammelt og nytt interiør spiller på lag med lys og himmelretninger. Alle fire rom har eget bad med dusj. Det er varme i gulvene, som er belagt med Fauske-marmor av typen Arctic blue & green. I første etasje er det tidligere butikklokalet blitt et stort allrom med komplett kjøkken.

Gjester har også tilgang på to stuer på motsatt side av huset, og dermed med hver sin utsikt og lys-stemning. Villa Tranen ligger midt i kunst- og skulpturløypa på Tranøy med en spektakulær utsikt utover Vestfjorden, Lofoten og Vesterålens taggete fjellrekke, med TIlthornet som majestetisk blikkfang.

Herfra er det en utallige turmuligheter i Hamarøys vakre og varierte natur.

Villa Tranen
Villa Tranen badet i solskinn, click to open in lightbox

"Helt nydelig Anne-Gry! For en fantastisk plass du har her ute i havgapet. Vi har sett alt fra det magiske lyset om morran til regnet som piske på ruta om kvelden. Klatretur opp til Hamarøyskaftet på fredag, rusletur til Kvitsandholla nedi fjæra på lørdag. Bada i havet har vi også gjort, og noen av oss tok en tur til Hamsunsenteret. Vind i fjeset, god mat og koselig losji. Vi har hatt en helt super jentetur.

"Klem fra fornøyde Altadamer"