Anne-Gry Jakobsen

Fyrinne og daglig leder

Min vei til Tranøy fyr

Mange har spurt meg om hvorfor jeg havnet her?? Jeg skjønner at de spør. I utgangspunktet er jeg utdannet Sivilingeniør i bioteknologi, og har jobbet i 25 år i laboratoriebransjen. Itillegg har jeg utdannet meg til Friskvernkonsulent, Kommunikolog og Relasjonsterapeut. 

Mitt første møte med fyret var en sommerdag i 2006. Vi var på ferie og jeg bare MÅTTE sykle ut en tur til fyret som jeg hadde hørt så mye om. Å herregud, det ble forelskelse ved første blikk.Fra første dagen jeg så fyret hadde jeg en umotståelig trang til å dra tilbake, gråt hver gang jeg måtte reise derfra (de 6 sesongene jeg jobbet der på sommeren før jeg tok over).

Jeg har alltid vært og er fortsatt nordlending og jeg hadde alltid en trang til å flytte tilbake til Nordland. Etter 27 år på Lørenskog, og 25 år i laboratoriebransjen tok jeg steget. Jeg sa ja til å overta driften av Tranøy fyr fra og med sesongen 2017, selv om det involverte flytting og skifte til en helt annet liv både jobbmessig og privat. 

Styrken og motet  lå vel i at jeg i mange år hadde jobbet med meg selv og stilt meg spørsmålet om hva jeg vil med livet, erkjennelsen om at uten handling blir det ingen endring, at jeg har turt å spørre om hjelp.

Jeg har også mang en gang brukt Pippi-sitatet "Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert". Det har vært en bratt læringskurve., men med hjelp, vilje til å lære, være nysgjerring  og hardt arbeid så er utrolig hva som kan skje:) Det handler om å tørre å HOPPE, uten at du vet alt på forhånd. Det er ikke farlig å gå for drømmen så lenge du VIL det og har VILJEN, innenfra.

Jeg ønsker at Tranøy fyr skal være et sted der folk kan komme og gi seg selv lov til å bare VÆRE, nyte roen, naturen, god mat og drikke. Når tiden er riktig kan du delta på møter/kurs/retreat og  være med på konserter. 

Hver dag gjør jeg mitt beste for å skape et åpent, inkluderende og hjertevarmt sted både for gjester og ansatte.