Mat og drikke

Naustet Mat & Drikke var tidligere et båthus, der båten ble dratt opp fra havet med ei båtvogn på en kraftig skinnegang. I dag er båt- og sjølukta erstattet med deilige dufter fra kjøkkenet.

Lokal og kortreist mat 

På kjøkkenet vårt er det tre ting som står i fokus. Vi skal bruke lokale og kortreiste råvarer, vi skal ta vare på lokal mattradisjon og vi skal lage maten med kjærlighet fra bunnen av. 

Vi bruker blant annet laks fra Steigen, tørrfisk fra Værøy, storfekjøtt fra lokale gårder, hvalkjøtt fra Skrova og elg som er skutt lokalt. Vi fisker også egen fisk og plukker grisetang i fjæra. På denne måten vet vi at du som gjest får den beste maten på tallerkenen, samtidig som vi støtter lokalt næringsliv og jobber bærekraftig.


På kjøkkenet er det ingen mangel på kreativitet, og vi er veldig glad når vi kan presentere dagens fisk fanget lokalt. Vår lille stolthet er vår egen urtehage, som gir smakfullt krydder og pynt til anretningene. 

Frokost

Du kan glede deg til frokostbuffeten, som gir deg energi og en god start på dagen. Her kan vi friste med alt fra hjemmelaget brød, rundstykker, knekkebrød og musli, til lokalt produserte pålegg og fyrets egne marmelader. 

Hvis du har tidlig avreise lager vi gjerne en frokostpakke til deg, som du kan hente kvelden før. 

I sommersesongen (13.05-08.10 2023) serveres frokost hver dag fra 08:00-10:00. I vintersesongen tilbyr vi overnatting med selvhushold for individuelle. Serveringen av mat i vinterseongen kan avtales for grupper.

Lunsj

Til lunsj kan vi blant annet by på Fyrets fiskesuppe og forskjellige smørbrød med lokale og hjemmelagde pålegg som for eksempel vår unike fiskekake og skagenrøre. Ofte tilbyr vi også en dagens lunsj, etter råvaretilgang og lyst. Vi har pannekaker til barna og tilbyr også vafler, kanelsnurrer og kaker. Serveringen av mat i vinterseongen kan avtales for grupper på 8 eller mer.

I sommersesongen (13.05-08.10 2023) serveres lunsj hver dag fra 12:00-16:00.  I vintersesongen tilbyr vi overnatting med selvhushold for individuelle. Serveringen av mat i vinterseongen kan avtales for grupper.

Middag

Til middag kan du velge mellom forskjellige retter av kjøtt, fisk eller vegetar. 

Siden vi tok over Tranøy fyr har vi introdusert nye retter, men også oppgradert noen av de mer tradisjonelle rettene som var blitt en del av fyrets identitet. 

Kanskje vil du prøve vår signaturrett grilla tørrfisk, nyte bacalao, eller fyrets elgoksekjøttkaker? For å utnytte de ressursene vi har tilgjengelig, har vi også introdusert dagens fisk eller dagens kjøttrett. Vi tilbyr også forretter og desserter. På barnemenyen har vi spaghetti bolognese, men barna kan også få barneporsjoner av alle rettene våre.

I sommersesongen (13.05-08.10 2023) serveres middag hver dag fra 17:00-21:00.  I vintersesongen tilbyr vi overnatting med selvhushold for individuelle. Serveringen av mat i vinterseongen kan avtales for grupper.

Sommersesongen er fra mai til oktober og vintersesongen er fra november og ut april.

Vi arrangerer Lys og Matfestival  i månedskiftet februar/mars og tilbyr julebord. 


HJERTELIG VELKOMMEN❤️