Velkommen til Tranøy fyr

Det er de enkle gleder i livet som virkelig gir oss lykke. Som det å lytte til bølgene som skyller ubønnhørlig
innover holmene her på Tranøy fyr, eller det å legge seg i sengetøy tørket ute på klessnorene i den friske havvinden.

Jeg heter Anne-Gry Jakobsen og er daglig leder på Tranøy fyr. Her har jeg vært siden 2017, og er nok mest kjent som "fyrets fyrinne". Jeg og mitt fantastiske team synes det er gøy at du fant vårt paradis, ytterst mot havgapet i Hamarøy.

Tranøy fyr er stedet for nye bekjentskap, ro og nytelse. Her kan du gi deg selv lov til å bare være, og bli omfavnet av vill og forførende natur, fyrets vennlige vertskap og smakfulle kulinariske anretninger.


Vi tilbyr også leie av lokaler til feiringer som bryllup, bursdag og konfirmasjon. 

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt! 

Aktiviteter på Tranøy fyr

Fyret og området rundt kan by på mange forskjellige aktiviteter og opplevelser for både enkeltpersoner og grupper. Området er et sant paradis for familier, naturelskere, sports- og kulturinteresserte. Hamarøy har unike turområder både langs kysten og oppe i høyden i mektige fjell. Vær med på vandringer, ta en titt innom de vakre kunstgalleriene, dra på ribtur eller prøv fiskelykken. I Hamarøy er det mye gøy å finne på!

I resepsjonen kan du leie fiskestenger, snorkelutstyr, SUP-brett og våtdrakter. Vi låner også ut både kubb og ringspill.

Tranøy 

Tranøy ligger bokstavelig talt ved veis ende, helt nord i Hamarøy. Fra Tranøy fyr er det ca 3. km ut til den lille bygda som er en sann nostalgivekker. I maleriske omgivelser kan du vandre mellom de gamle æreverdige husene som gir inntrykk av gammel velstand. Tranøy byr på forskjellige kulturopplevelser, som vandring langs skulpturene som står spredt i det vakre landskapet, svabergutstillingen ved Heimerhamna og kunstgalleriene Tranøy, Hamsun og Loskjelleren.